TÖRTÉNETÜNK

Az Ascendum Építőgépek Hungária a VOLVO ConstructionEquipment termékeinek kizárólagos importőre és forgalmazója Magyarországon.

Cégünk, mint az első svéd-magyar vegyesvállalat 1974-ben alakult meg.

A Kft fő feladata Volvo Lapplander négykerékmeghajtású terepjáró gyártása volt. Különböző okok miatt a termelés a 70-es évek végére megszűnt, és a társaság alaptevékenysége is megváltozott termeltetésre és technológiai transzferre, valamint a VOLVO cég közvetlen kereskedelmi képviseletére.

1992. április 1-től jelentős változás következett be a vállalkozás életében, ami  egyaránt jelentett név-, tulajdonos-, és tevékenységi kör változást. A cég új neve VOLCOM-INTROPA Kereskedelmi Kft. lett. Ettől az időponttól kezdve a vállalkozás a Volvo erőgépei és kapcsolódó szükséges pótalkatrészek forgalmazásával (VOLVO BM, MICHIGAN, EUCLID, ZETTELMEYER, AKERMAN), valamint az ehhez kapcsolódó garanciális és garancián túli szerviz-tevékenység végzésével foglalkozott.

1994. évben a cég neve VOLCOM-ibk Kereskedelmi Kft.-re változott, a tulajdonosok tőkeemelést hajtottak végre, amit 1996-ban megismételtek.

1997. decemberben az IBK GmbH megvásárolta az INTROPA Beteiligungs GesmbH tulajdoni részét. Így a Volcom-ibk Kft. 100%-os tulajdonosává vált.

Az IBK GmbH új svéd tulajdonosa kívánságára vállalkozásunk neve 1999-től Bilia Építőgépkereskedelmi Kft.-re változott. Ugyancsak megváltozott az osztrák tulajdonos neve Bilia Baumaschinen GmbH-ra.

2003. július 1-jétől a Bilia AB és a VOLVO AB közötti megállapodás alapján a csoport tulajdonosa ismét megváltozott. Az új tulajdonos kérésére 2004. január 22-étől a cég neve Volvo Építőgépek Hungária Kereskedelmi Kft. lett.  Az osztrák tulajdonos neve is megváltozott Volvo Baumaschinen Österreich GmbH-ra . (székhelye: AT-5101 Bergheim, Grafenholzweg 1.)

2013. szeptember 30-tól Volvo Construction Equipment (Volvo CE) Közép-Európai Csoportjának értékesítői hálózatát a Volvo CE régi forgalmazó partnere, az Ascendum csoport vette át. A megállapodás a Volvo Baumaschinen Österreich GmbH vállalatot és fiókkereskedéseit érintette, valamint Bosznia-Hercegovina, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia területét, továbbá a Volvo CE üzletét Romániában, beleértve Moldovát is.

A megállapodás az alábbiakban felsorolt összes jogi entitás és a Volvo CE Romániában működő üzletének átadásával járt, az összes eszközre, szerződésre, alkalmazottra és érintett értékesítési területre kiterjedően. A meglévő irányítási szerkezet is megmaradt.

Jelenleg az Ascendum Építőgépek Hungária körülbelül 5300 m2 nagyságú telephellyel rendelkezik, beleértve a gépek bemutatására alkalmas területet, saját alkatrészraktárt és a szervizműhelyt, valamint a célszerszámokkal felszerelt szervizautókat. Saját szervizponttal biztosítjuk munkagépeink gyors és hatékony javítását, karbantartását.